Pagina's

dinsdag 21 juni 2011

Op stap met de kudde in Sluis (NL)

Op Pinkstermaandag gingen we een dagje mee op stap met de schaapskudde Zeeuws-Vlaanderen. Hasses zus Gentle Glow (Myrhha, RIP) werkte en haar halfbroer Herd's Shadow werkt dagelijks bij die kudde, samen met de andere honden van Jethro, tijdens het begrazen van de dijken in Sluis, Nederland. Die dag stond de kudde op de wallen in Sluis, waar het rustig werken was (enkel passerende wandelaars en fietsers, geen auto's). De kudde bevatte een kleine 500 ooien.

Het was heerlijk om zien, mijn honden te zien doen wat hun voorouders hele dagen deden. Vooral Robine was 200% in haar nopjes, die hield de kudde van het wandelpad af alsof ze in al die jaren nooit anders gedaan had. Ik heb haar van heel de dag niet veel gezien. :-) Hasse had wat tijd nodig, maar af en toe liet ook zij mooie dingen zien waarbij ik haar niet herkende. Haar kennende heeft ze wat tijd nodig voor ze ook dit soort job 'snapt' en er echt de fun van inziet, maar ze is zeker op de goede weg en we gaan absoluut nog eens terug!

Hieronder enkele foto's. Geen bijzonder mooie of scherpe foto's, snel snel genomen, een mij onbekend fototoestel, het weer was ook tamelijk grijs. Maar voor mij betekenen ze enorm veel, en zijn het gewoon erg leuke sfeerfoto's. :-) Met dank aan Jethro voor het fototoestel! ;-)

Baas, kijk dan toch, die schapen! Mag ik, pretty pretty please?

 Midden in de brandnetels staan of liggen, was geen enkel probleem...

zolang die schapen maar wegbleven van het wandelpad!


Hasse speelde graag de onzichtbare. ;-)


Wow, baas, dat zijn er wel veel hè?

Vind je ook niet?

Mag ik ze niet gaan halen? Dat doe ik liever.

Nee? Ok, dan houd ik ze wel tegen. Tot hier en niet verder dames!!

Een stukje Hasse, en links halfbroer Shadow.Mijn dames, in hun element. 
Bedankt voor de uitnodiging en de fijne dag, Jethro!

1 opmerking:

Katrien zei

Wadde? 500 schapen... die informatie moet ik eerder gemist hebben. Das iets anders dan die paar schaapkes waarmee ik je eerder zag trainen. Ik kan mij voorstellen dat het zowel voor jou als voor de hondjes een onvergetelijke ervaring was!