Pagina's

maandag 30 juli 2007

Hasse!! :))

Jaja, nu ze hier eindelijk is, heb ik geen tijd meer om hier iets te posten natuurlijk. 8)

Vrijdagavond ben ik haar gaan halen bij Tania en Sabine. Na nog de nodige uitleg, papieren en dergelijke deden ze ons uitgeleide, na overhandiging van hondenkoekjes, speeltjes en een CD vol prachtige foto's! Robine was braaf in de auto blijven zitten en we zijn dan eerst naar grote zandvlakte gereden om die twee nog wat te laten kennismaken. De rit naar huis, de kennismaking en de eerste nacht zijn héél goed verlopen, Hasse was superbraaf!

Dag 1
Flink brokjes gegeten. Geen ongelukjes in huis. :) Mijn baasje wel al vroeg wakker gemaakt, dus zijn we ook al vroeg gaan wandelen. Af en toe stukjes gelopen, Robine met haar bal drijven. Paar mensen besprongen. Telkens héél braaf van de eerste keer naam roepen naar baasje gespurt! Ook als ik iets gezien heb, achter Robine aanspurt of met iets anders bezig ben. :) (En dan natuurlijk elke keer een mini-brokje worst verdiend.) Wel de hele wandeling gejengeld, of ik nu liep of in baasjes arme lag. Maar dat deed ik expres hoor, baasje denkt al veels te hard dat ik een brave pup ben, ze moest eens weten. 8)
Al veel met mijn nieuwe vriendinnetje gespeeld, kijk maar naar het videofilmpje! Niet op wandeling, dan val ik haar wat veel lastig en negeert ze mij, maar in huis en in de tuin zijn we al onafscheidelijk!

Dag 2
Vandaag meteen al mijn hele familie teruggezien! Baasje speelde wedstrijd met Robine (1ste en 3de plaats, er waren er wel maar drie, hihi) en Tania, Sabine, mijn mama, tante en oma waren daar ook. Ik was heel actief, behalve wanneer Tania en Sabine me kwamen knuffelen, dan sliep ik telkens net. Robine bestond meestal niet voor mij, haar zwarte Border-vriendje Chéke vond ik véél interessanter. Hoewel hij mij niet zo leuk vond, vond ik dat wel van hem, ik heb me de helft van de dag beziggehouden met hem te drijven als hij achter zijn bal aanliep. Baasje en Inge hebben mij langs eenden en kippen en pauwen doen lopen; en ik heb veel aaikes gekregen van kindjes (en terwijl hun propere kleertjes bemodderd, hihi). Ook mijn broertje Gyp teruggezien! Sabine heeft verschillende pogingen ondernomen mij te puppy-nappen, maar dat is haar niet gelukt hoor!

Dag 3
Vannacht al wat minder braaf geweest. Mijn bench staat mij al niet meer zo aan. Baasje denkt toch niet dat ik, alleen omdat daar een koekje in ligt telkens ik eruit geweest ben, daar een hele nacht zou willen inliggen zeker?? Na mijn tweede nachtelijke plasje (buiten) geraakte baasje niet meer in slaap (moet ze maar niet zo dom zijn om in de zetel vlakbij mij te gaan liggen, poeh) en om de buren wat te sparen mocht ik dan vrij in de woonkamer blijven. Weer lang gespeeld met Robine. Vandaag niet zo veel gewandeld, baasje waarschijnlijk al schrik gekregen van mijn gezaag. Al heeft ze nu een "puppy-draagtas" gekocht om lang te kunnen gaan wandelen en omdat ik zogezegd nog niet lang mag gaan lopen. Wat denkt ze wel zeg, dat ik een sjakosjhond ben of zo??? Nuja, tijdens de wandeling heb ik mij daar toch braaf in laten dragen, want ik was nog heel moe van gisteren. Maar ze moet nu niet denken dat ik daar een gewoonte van maak hoor. Baasje heeft mij geregeld in de bench gestopt, waar ik dan maar braaf geslapen heb. Tussendoor weer gespeeld met Robine of met baasjes broekspijpen. 8) Baasje zei dat we smeerpoetsen zijn, ze heeft lang zitten kuisen (natuurlijk heb ik er ondertussen al voor gezorgd dat dat verniet was, het zal haar leren zich zo lang niet met mij bezig te houden). In die tijd heb ik wat geslapen, Robine lastiggevallen, en een beetje zitten tuinieren, ik vond immers dat mijn baasje dringend het onkruid nog eens moest wieden. Je moet eens komen zien, ik ben een echte professional. :) Wie mijn prijs per uur wil weten, moet maar eens mailen. (Nee Tania en Sabine, baasje zegt dat jullie tuin niet in aanmerking komt?) Baasje heeft me vandaag geleerd dat als ze daar zegt, ik moet wachten, hoe graag ik ook binnen wil of zélf de trapjes opwil. Maar das niet voor haar hoor, voor koekjes doe ik alles!
Dan ging ze opeens met mij alleen in de keuken zitten, met een doosje vol lekkere stukjes rodiworst die ik niet zomaar mocht opeten. :( Ze had dan zo'n ding vast dat een klakgeluid maakt en zette een kartonnen doos voor mijn neus. Na drie minuten had ik door dat ik een stukje worst kreeg na dat klakgeluid als ik mijn neus en pootjes in die doos stak. Waarom zei baasje dat nu niet meteen? Wie weet hoeveel brokjes worst had ik dan wel niet kunnen verdienen op die drie minuten!

En nu ben ik zoo moe dat ik al een hele tijd braaf slaap, maar ik ben daarstraks toch verhuisd van naast-mijn-eetkom naar op-baasjes-warme-voeten. :) Terug baasje aan het woord dus. Slaapwelzzzzzzzz.

Tania&Sabine, ik kan het niet vaak genoeg zeggen, maar bedankt voor de heerlijke pupper!
Ben ik geen scheet?Wieieieieie!Rusten in de schaduw halverwege de wandeling.Hoi Bien!Ah jij bijt mij??Dan bijt ik jou terug!

1 opmerking:

Gentle Gyp zei

Beste Julie,

Knap ! Mooi gedaan.