Pagina's

zondag 29 april 2012

Nimue 2,5 maanden

De laatste update is al even geleden, maar wat vliegt de tijd ook met zo'n puppeding in huis! Er is de voorbije 2 weken dan ook veel gebeurd. Door slecht en te weinig eten is Nim nog bepaald niet hard gegroeid of bijgekomen - haar meest geliefde koosnaam is niet voor niets Nimendalletje - maar sinds enkele dagen eet ze meer dan behoorlijk en ze is haar schade dan ook serieus aan het inhalen, gelukkig!
Mentaal echter zie je haar wel serieus veranderen. Daar waar ze de eerste dagen geen held was in de buurt van verkeer en de auto ook maar niks vond - wat wil je ook als je eerste echte autorit meteen een halve dag duurt en je wegrukt van al wat je kent - vindt ze dat nu allemaal niks meer. Als ze nog maar denkt dat ik een jas neem, staat ze nog eerder dan Bien en Hasse bij de voordeur, klaar om de drukke straat op te gaan en de wijde wereld te ontdekken. En bij de wagen moet ik haar tegenhouden opdat ze niet bij Hasse in de koffer zou springen want opgepakt worden om in de bench te gaan, duurt madam allemaal veel te lang.

Op andere vlakken toonde ze zich vanaf dag 1 een behoorlijk dapper, frank ding; dat is absoluut niet veranderd - en erg dat ik dat vind. Haar kennis van hondentaal is echt geweldig, als ze in de roedel eens weggesnauwd wordt door Hera, Shadow, Jess of Hasse legt ze zich daarbij neer en zoekt ze, weinig onder de indruk, iemand op die wel op haar speeluitnodiging wil ingaan. Haar 'wraak' komt uiteindelijk wel. Als namelijk eender wie van de andere honden een speeltje of bot heeft dat Nims interesse heeft gewekt, krijgt ze dat hoe dan ook te pakken: 1 snerpende kef in de ander zijn gezicht doet die afdruipen en de buit achterlaten. En fier dat ze er dan mee rondloopt.
Ze kan ongelooflijk ravotten met Robine, Elli, Kér en Pipa (en Hasse begint ook al voorzichtig mee te doen!) maar laat zich daarbij geheel niet doen. Wie wat te bruut met haar speelt en haar pijn doet, krijgt behoorlijk op zijn donder. Omgekeerd, als ze in haar spel met Bien bijvoorbeeld wat te bruut is, laat ze zich netjes onderdanig corrigeren om even later weer lustig voort te spelen.
Ze blijft meestal met 1 poot gehoffen plassen en markeert naar hartelust over andere plasjes of hoopjes heen.

Het dierenartsbezoek 10 dagen geleden voor haar inentingen vond ze een feest. Eerst een hele tijd in de wachtzaal; spelen met een Sheltie, rondgaan van schoot naar schoot, een blazende poes in een kooi rustig bekijken. De dierenarts zelf vond ze fantastisch, ze liet zich kwispelend en likjes gevend betasten en naar haar tanden, ogen en oren kijken. Het spuitje merkte ze niet eens op en toen ik haar nadien weer op de grond zette, sprong ze telkens piepend tegen de behandeltafel op in de hoop nog eens te mogen. Gek ding.

Nim loopt al netjes aan de riem, leiband niet gespannen en als ze het toch eens vergeet en ik stilsta, corrigeert ze zichzelf vliegensvlug. Los op wandeling komt ze bij de eerste "Nim!" zo snel haar pootjes haar kunnen dragen aangespurt voor een trekspelletje. Als ze Hasse wil drijven, gaat dat wat moeilijker dus voorlopig roep ik haar dan nog niet terug. Joggers, passerende fietsers en wandelaars met hond zijn interessant en wil ze liefst gaan begroeten. Maar als ik haar op tijd roep, komt ze ook dan flink om haar beloning, al blijft er altijd wel een oog op de passant gericht. Ze kent het begin van een speelse "zit" en "lie down" op commando - alles voor de flosh. Ze brengt alles wat ik wegwerp 9/10 keer tot bij mij, zelfs tot met de voorpootjes op mijn schoot wanneer ik zit, dus daar wordt stilletjes aan ook een commando opgeplakt. Ze gaat bijzonder hard op in een trekspel met mij of andere honden en dat gaat gepaard met lustig gegrommel. Een vrolijke "los" snapte ze al op 5 minuten (hoor je dat Bien?! ) en oneindig los-vast-los-vast-... vindt ze een reuzeleuk spelletje.

Het is een behoorlijk aanhankelijk pupje maar gelukkig ook helemaal niet té - ze wil zich net zo lief met andere honden of alleen met een speeltje amuseren en me helemaal niet meer bekijken. Ze is enorm graag buiten, weer of geen weer en met of zonder gezelschap - op een bil zitten en kijken naar de vogels, de buren. Ze is tot nu toe gek op trekspelletjes, haar washandje met verse (stinky!) rammenwol in, stenen en botjes (hoe harder, hoe liever), Hasse drijven en in de flanken nippen, ravotten met haar speelvriendjes, je oren uitwassen en knuffelen met haar kopje in je hals.
De enige 'werkpuntjes' tot nu toe: haar veelvuldige gekef als ze haar zin niet krijgt of bij eender welke frustratie, en haar voorliefde voor stenen - altijd wanneer ze van buiten komt, heeft ze wel een kei, of kiezel of stuk baksteen in haar muil en in ieder strontje kan je er wel minstens 1 terug vinden. *zucht* Maar hé, perfectie bestaat niet hè.


Ziezo, genoeg gezeverd, tijd voor wat beeldmateriaal! Door omstandigheden dateren zowel de foto's als het filmpje van anderhalve week terug, maar binnenkort volgen er zeker recentere.

Mooi meisje.
Iets in het vizier?
Vlak na deze foto stortte ze als een baksteen ter aarde - herding moves!
"Qué?"
"Lamegerust, ik sta in de startblokken om die Hasse tegen te houden!"
GO!
Dumbo-oortjes.
Opperste concentratie.
"Rieptjemij? No problemo!"
Run, Nim, run!
Happy puppyface 1. :-)
Happy puppyface 2.
Serious puppyface!

Die knappe Pipa mag er ook nog eens op.

 En als afsluiter nog een filmpje van toen ze 9 weken was.

1 opmerking:

doggone easy zei

ik heb veel plezier te lezen en te foto s de kijken. zo mooi de pup !
veel veel success Julie !