Pagina's

donderdag 29 november 2012

Nu officieel de bijnaam 'bomma' waardig ;-)

   
Bloemenmeisje, twee jaar geleden in Hongarije.
Vandaag wordt Robine Hood, Bientje Wientje, Pintje, Sjoklatte, Mieke Muis, Moeke, Bomma, ... 10 jaar oud!!
Ongelooflijk Bientje, hoe ver je al geraakt bent.
Het laatste jaar zoveel veranderingen op je oude dag. Een nieuwe, en grote, roedel waarin jij opnieuw je plaats moest vinden. Een baas erbij. Je oudste vriend Raddek die wegviel, een nieuwe pup in Raddeks plaats en een half jaar later ook een nieuwe pup in je eigen roedeltje. Je hebt het genot leren kennen van eindelijk echt te werken op de manier waarvoor jij geboren bent: met een grote kudde.
Maar jouw veerkracht verwondert me nog steeds: alles aanvaard jij alsof het niets is, niets raakt je en bij alles leg je je neer alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Straks verhuizen, en hopelijk ergens volgend jaar nog eens; en ik weet zeker dat je ook dat allemaal prima zult vinden.

Jaren geleden tijdens het schapendrijven op het Bisthof. (foto: LunaTale)
 
Op de sukkel ben je al lang, maar jong van geest nog steeds. De laatste tijd af en toe een dag dat én je versleten lijf én je kop niet meer mee willen, en dan krijg ik het koud...
Er zijn dagen dat ik bang ben, ervan overtuigd dat het je laatste zijn. Maar koppige trien die je bent, laat je je meest slechte periodes steeds volgen door zeldzaam geweldig goede dagen en dan kunnen we er beiden weer even tegen. Geen kat heeft zoveel levens als jij er al verspeeld hebt dus ik kan maar hopen dat jij de leeftijd haalt van de gemiddelde kat. En intussen geniet ik van iedere dag die je me nog geeft.

We hebben je hier allemaal nodig, bommatje. Doe er nog minstens eentje bij, wil je?

 

Geen opmerkingen: