Pagina's

vrijdag 15 juni 2012

4 maanden

Jaja, de tijd vliegt, mijn pupje is opeens geen ukje meer maar serieus aan het eten (yay!) en dus ook groeien geslagen. De eerste slungelpoten duiken al op, haar kont staat al wat hoger dan haar schoft en de oren beginnen van hier naar daar te wapperen.  Ze is al erg volwassen in haar bewegingen, al een maand geen puppig-gestuntel meer, ze is bijna zo snel als Hasse, kan remmen en zich op de grond werpen als de beste, en heel gecoördineerd een bal in beweging grijpen. Ze weegt momenteel net geen 11kg en haar schoft komt op 41,5cm.

Haar karakter ontwikkelt zich meer en meer maar ze blijft heerlijk in alle opzichten: sterk naar honden toe, naar de schapen helemaal  en naar mensen toe lief, aanhankelijk en meegaand. De kleinste verbale correctie als ze iets mis doet is voldoende om haar te doen stoppen, de commando's 'breng', 'lie down' en 'blijf' zitten er super in. Zelfs haar tweede keer bij de schapen was een 'blijf' genoeg om haar te doen stoppen, de ene keer staande, de ander keer ging ze liggen. Een 'that'll do' bij de schapen is het moeilijkste ;-) maar de laatste keer ging ook dat behoorlijk, nadat ze snapte dat ze regelmatig terug mocht vertrekken. Ze ontpopt zich tot een ongelooflijke waterrat, zelfs de golven deren haar niet en ondertussen heeft ze al meermaals een eind gezwommen - alles voor de bal - ook in de zee.

Vorig weekend bij de schapen heeft een lastige ooi het geweten dat er met Nim niet te sollen valt, heerlijk om zien hoe dapper en frank ze is. :-) Ze is reuze geconcentreerd bij de schapen, door niets van haar stuk gebracht, haar aandacht is er niet van weg te slaan; tegelijk werkt ze ongelooflijk rustig en 'volwassen', geen gejaag of niets. Voorlopig blijft het uiteraard bij om de zoveel weken eens een kwartiertje snuffelen en haar wat laten doen, maar ik popel om met haar aan de slag te gaan.  Foto's van de schapensessie vorig weekend volgen nog.

Uitrusten na het zware werk. ;-)

En daarna slapen in de zetel tegen Bientje aan, haar steun en toeverlaat.     Geen opmerkingen: