Pagina's

vrijdag 13 februari 2009

Slimme Moppie

Hasse laat meer en meer merken dat ze er geen flauw benul van heeft dat ze in het bezit is van een stel achterpoten, en dat je daar dus ook wat mee kunt doen :-). Vooral op de agility begint dit problemen te geven (latten trekken).
Onder het motto "beter laat dan nooit" zijn we dus begonnen met allerlei oefeningetjes en trucjes waarbij ze vooral haar achterpoten moet gebruiken, en deze niet enkel haar voorpoten laten volgen. Eentje daarvan is haar achterwaarts te leren haar achterpoten op een opstapje te zetten. Einddoel is een hele hoge stapel boeken (eigenlijk is het de bedoeling dat ze op haar voorpoten alleen kan lopen, maar ik weet niet of ik daar ooit toe ga komen 8)) achterwaarts te beklimmen, op de tast dus. Maar nu gaat het er me dus enkel om dat ze zich bewust wordt van die achterhand.
.
De eerste trainingssessie lag er maar 1 boek. Omdat mijn slimme Moppie het zó snel doorhad, heb ik de tweede sessie er maar meteen 2 boeken bovenop gedaan en een poging gedaan het te filmen. Jammer genoeg nogal donker en van slechte kwaliteit, maar de opzet is toch duidelijk denk ik. Als je goed kijkt, zie je ook hoe ze al gaat anticiperen door nog vóór ze de boeken voelt haar achterpoten toch al wat hoger begint op te heffen. Ze kan dus ook al een beetje "denken" met haar achterpoten, hihi..

2 opmerkingen:

Anoniem zei

tante Cute zit nu al op 60 cm ;o)) wilt lukken dat we hetzelfde aan het doen zijn op het moment ;o))
Succes, nu nog tij dmaken om het te filmen.

leentje zei

toch een slimme zus hé :)